Ring oss

Tel: 0736-187 487

Vi finns nära dig

Stockholm med omnejd

Öppettider

Mån - Fre kl. 08.00 - 17.00

Motor & kylarrenovering

Motor & kylarrenovering

Vår styrka ligger i totalåtagandet av service och renoveringar.

Vi hjälper er med service på bil motorer, motorer för motorcyklar etc. Vi är även specialister på renoveringar och byten av kylare.

Vår styrka är kunskap, genom många år inom branschen erbjuder vi mycket hög kunskap vilket borgar för kvalitatit utförda jobb.


Bilden här ovan visar en: Stirlingmotor som är en värmemotor som kan ha utvändig förbränning. Motorn uppfanns 1816 av den skotske prästen Robert Stirling, född i Gloag, Methvin, Perthshire 25 oktober 1790, död i Galston 6 juni 1878.

Motorn fungerar genom att gas omväxlande värms upp och kyls av. Det leder till tryckskillnader i cylindern som pressar upp respektive drar ned kolven. Den mindre kolven(illustrationen) är till för att ändra gasens fördelning i de varma respektive kalla delarna av cylindern för att påskynda temperaturväxlingarna.

Värmen kan i princip komma från vilken värmekälla som helst t ex vedkamin, en solfångare med speglar eller linser. Stirlingmotorn kan även användas som värmepump.

Jämfört med ottomotorn kan stirlingmotorn vara vibrationsfri och ha högre verkningsgrad. Den kan fås att arbeta med små temperaturdifferenser, men verkningsgraden ökar ju högre temperaturskillnaden mellan den varma och den kalla sidan är. Den är tystgående.

Stirlingmotorn används bland annat av HMS Gotland och andra svenska ubåtar.


Kontakta oss

Verkstaden är öppen.
Mån - Fre kl. 08.00 - 17.00
Lördag & Söndag stängt.

Tel: 0736-187 487

Email: larssonperarne@gmail.com

Vilka är vi?

Tälje Motor & Kylarrenovering har mycket lång erfarenhet inom branschen och utför våra arbeten med kunskap & kvalitet.

Copyright © 2016 Tälje Motor & Kylarrenovering. Alla rättigheter reserverade. Design av Vallagruppen AB.